Skip to content

Bagt rabarberkompot (og rabarbersorbet)

Opskriften her giver en rabarberkompot med faste stykker, som er let karamelliserede. Mængden svarer til indholdt af cirka 8 rabarbertriflier eller to rabarberroulader, og kompotten holder sig fint på køl i en uges tid.

Ingredienser

1 kg rabarber

350 g sukker

1 vanillestang

Fremgangsmåde

1. Fjern bladene og skær rabarberstænglerne i stykker på cirka 2 cm

2. Kom stykkerne i en boks eller bradepande og drys sukker over og vanille ud over. Sæt det hele på køl til næste dag – eller i hvert fald minimum 3 timer. Så trækker sukkeret saft ud af rabarberne

3. Dæk rabarberstykkerne (inklusiv saften) godt til med sølvpapir og sæt dem ind i ovnen ved 150 grader i cirka 1/2 time

4. Tag rabarberne ud og sigt saften over på en ren, tør flaske. Sæt rabarberstykkerne ind i ovnen igen i yderligere 10 minutter

5. Når rabarberne er afkølet let kan de spises med flødeskum eller samles til trifli eller roulade, mens saften kan bruges til at drikke opblandet med vand eller kan hældes på en ismaskine til dejlig rabarbersorbet

Reklamer
No comments yet

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: