Skip to content

Vi kan nyde os til en bedre verden – yeah right!

27. august 2012
Billede

Foto: Line Thit Klein

Af Mette Helbæk

Det lyder da totalt højpandet, ikke? Det jeg hele tiden går og siger med, at vi kan nyde os til en bedre verden. Er det ikke netop afsavn, penge doneret til projekter langt væk og den slags, som giver en bedre verden? Ligesom med sundhed, det skal være hårdt arbejde og rå gulerødder der får dig til at være den, du ikke er nu, men helt utroligt godt kunne tænke dig at være – dit skønne, smukke selv.

Se, jeg kan jo godt lide at tro på hvad fx en klog mand som Dalai Lama siger når han påstår, at det altid at vælge venligheden er en af de mest værdifulde handlinger, vi kan gøre. Venlighed spreder sig nemlig som ringe i vandet (præcis ligesom surmuleri og negativ energi gør). Start altid med dig selv, så skal andre nok følge med også.

Spis naturligt og vær venlig ved verden

Din Baghaves Madklub har en madfilosofi som hedder ‘Spis Naturligt’. I korte træk går det at spise naturligt ud på at spise på en måde, som påvirker din krop, miljøet og ja – hele verden – på en så positiv og naturlig måde som det overhovedet er muligt. Naturlig mad smager fantastisk og er samtidig en måde, vi hver især kan yde vores bidrag til en lidt bedre verden. At vælge mad, der er dyrket ordentligt med respekt for biodiversitet og øvrige naturlige processer er vores – os i madklubben – måde at være gode ved verden på.

Lyder det måske lidt urealistisk? Ifølge kvantefysikkens veldokumenterede love er der ikke nogen handlinger, som er for små til at påvirke verdens gang (det gælder også tanker og kommunikation som nu fx den lille handling det er at være venlig fremfor genstridig). Så måltid efter måltid, dag efter dag kan vi med andre ord vælge at påvirke verden i enten en negativ retning – eller i en postitiv.

Så derfor plejer vi at sige dette: “Vi kan nyde os til en bedre verden!” Der sker vel i hvert fald ikke noget ved at prøve.

Reklamer
No comments yet

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: