Skip to content

Her får både jord og mennesker en pause indimellem

25. maj 2011

Sæson 2011 er skudt godt i gang og med tre faste udsalgssteder gælder det om hele tiden at finde nye, spændende varer at sælge. Sidste uge var det tid til at besøge vores nye leverandør Lars Skytte på Fyn. Fra sit økologiske husmandssted og frilandsgartneri i Årslev sender han hver uge flere hundrede kilo rabarber, porrer og salater over broen til os.

Hos Lars Skytte har jorden det godt helt naturligt uden anden indblanding end det årlige sædskifte samt godt med vand og økologisk husdyrgødning, hvor det er nødvendigt. Gennem et samarbejde om at ‘bytte jord’ med to økologiske kvægbrug, kan salatmarkerne nøjes med at være dækket af ko-mad – nemlig kløvergræs – de fleste år. Herved får de hele tiden ny energi at trække på, som er nødvendig sammen med rigeligt vand, hvis frilandssalater skal smage godt.

Det er dog ikke kun jorden, der får sig en tiltrængt pause indimellem. Lars er nemlig en klog mand, som har valgt udelukkende at beskæftige sig med sommerafgrøder. Herved får han tid til at dyrke andre evner og interesser – fx foreningsarbejde i økologiens tjeneste og sine kunstneriske færdigheder – når dagene bliver kortere, mens hele sommeren bliver tilbragt med manuelt arbejde under åben himmel.

Hvide asparges, porrer, salater, rabarber og fennikel er nogle af de dejlige varer, vi får fra Lars Skytte henover sæsonen.

Se mere her

Sådan ser et romainesalat-hoved ud oppefra, når det har det rigtig godt.

Som regel tager man yderbladene af romainesalaten, inden man sælger den. Men hvorfor kan forbrugerne egentlig ikke få lov at gøre det selv, når salaten nu er så flot fra naturens hånd?

Baghavebilen kommer vidt omkring på vores jagt efter landets bedste råvarer.

Reklamer
4 kommentarer leave one →
 1. Tom Tom permalink
  30. juni 2011 21:18

  Hvorfor kan I ikke bruge en varevogn til at køre rundt på forskellige salgssteder fra dag til dag, som de gør det i Frankrig i stedet for det lidt stædige og tilsyneladende lidet succesfulde koncept med at lade en mand stå det samme sted 45 klokketimer om ugen, når der tydeligvis ikke er salg nok på Islands Brygge til at holde den gående?

 2. 3. juli 2011 12:14

  Hej Tom, hvis du synes vores koncept virker mislykket, så tager du fejl. Din forretningsidé er der ikke noget galt med, den er der sikkert andre, som gerne vil prøve af. Men for os fungerer det altså fint med faste stadepladser med mange glade stamkunder, som kommer forbi hver dag og kan bruge os som et reelt alternativ til supermarkedernes tilbud. Mvh Mette, Din Baghave.

 3. 12. august 2011 20:40

  Jeg har tildelt jer en blogaward fra min egen blog, LevSundtNU – jeg håber, at I vil tage imod og lege med 🙂
  Se nærmere på min blog og indlægget fra 12. august.
  KH Ditte

 4. 26. august 2011 06:53

  Jeg synes det ser spændende ud. Held og lykke 🙂

  Hilsen

  Frederik
  http://iphone-skærm.dk/

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: