Skip to content

Det farlige, frie liv som æggehøne på St. Elmue Gård

28. marts 2011

Turen rundt i landet for at besøge producenter bragte os også til St. Elmue Gård, hvorfra vi en gang om ugen får æg lagt samme morgen.

Produktionen af æg på St. Elmue Gård ved Præstø i Sydsjælland startede i en privat have på Amager tilbage i 90’erne. Her fik Ove Vester høns for første gang. Senere blev produktionen flyttet til landligere omgivelser sydpå og samtidig udvidet betragteligt.

I dag består Oves hønsebestand af lidt over 1000 høns, som sammen med et lille, manuelt ægpakkeri forsøder livet for den geskæftige pensionist og hans kone Anette. De to hygger sig med deres høns, som farer rundt både i haven og den lille urtehave. Og det selvom de har den dejligste hønsegård midt i en frugtplantage at slå deres folder på. Det frie liv er farligt, ræven snupper et par høns engang imellem, men det tager man gerne med på St. Elmue Gård.

I frugtplantagen høstes æbler til most, som presses hvert efterår.

Ove Vesters høns har det bedre end de fleste  med masser af frisk luft og noget godt at spise hver dag. De fodres med en specialblanding af blandt andet majs og hvede, som giver en god smag til æggene.

Reklamer
One Comment leave one →
  1. 28. marts 2011 13:27

    😀

    Fed artikel! ❤

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: