Skip to content

Jordforbindelse og berøringsangst

22. juni 2010

Går man i et vilkårligt supermarked er det tydeligt, at der er en stigende berøringsangst med rigtige råvarer. Kartoflerne er blevet vasket og portionspakket, så de lige er til at lukke op og hælde over i bradepanden, salaterne er findelt, blandet og kommet på pose, gulerødderne er skrællet i form som var det små fine sommerrødder, vi havde med at gøre. For slet ikke at tale om fisken, som ligger der i portionsstørrelse pakket forsvarligt ind i flere lag plastic. En gaffel og en varm pande, så er der mad helt uden at røre ved den.

Det hedder, med et amerikansk låneord, convenience og handler alt sammen om at gøre det så nemt at lave mad, at det næsten føles som om, vi ikke gør det.

Jamen nej, siger du måske, det handler da om at vi netop som travle mennesker med børn og karrierer skal have tid til at nå at spise rigtig mad af rigtige råvarer fremfor take away og mad fra frostfabrik (ja sig lige det et par gange i træk!). Godt ord igen, men vi vil nu alligevel holde på, at livet er for kort til nemme løsninger i køkkenet – i hvert fald hvis de vælges hver dag. For hvad er det egentlig, vi har så travlt med, at vi ud af døgnets 24 timer ikke kan afse en time til halvanden på at gå og nusse om at udsætte vores mad – det vi lever af, bliver smukkere, klogere og gladere af – for lidt kærlig opmærksomhed fremfor effektiv problemløsning?

Snup en snack og optag TV-avisen, siger vi bare.

Og det håber vi, du vil lytte til, for den eneste convenience-faktor ved de varer, vi kommer til at sælge i Din Baghave er, at de vil være af så høj kvalitet, at vi stærkt vil fraråde at gøre alt for meget ved dem. Men noget så eksotisk som jord, toppe, rødder og måske en enkelt snegl hist og her – det lover vi altså ikke, at du slipper for.

For vi kan nu engang godt lide at blive mindet om, at vores varer har levet et (godt) liv i noget rigtig natur. Hver dag.

En håndfuld sommergrønt af uovertruffen kvalitet, lidt estragon og et pocheret æg, hvor blommen udgør saucen. Det tager 20 minutters tid at lave - men grøntsagerne skal altså lige en tur under hanen først og ærterne skal bælges. For besværligt?

Reklamer
One Comment leave one →
 1. Nønne! permalink
  27. juni 2010 11:11

  Wow!
  Jeg er virkelig imponeret, Christopher! Men egentlig ikke overrasket.
  Det virker som et virkelig godt projekt! Stort tillykke og held og lykke med Din Baghave!
  Jeg glæder mig til at smage de lækre varer.
  Kærligst Nønne

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: