Skip to content

Din Baghave går i køkkenet og genopdager foråret

18. maj 2010

Foto: Blue Room Imaging

For tiden hygger vi os med at få lavet indhold til Din Baghaves nye hjemmeside, som går i luften engang i juni. Det er sjovt arbejde, for det betyder, at vi får lov at lege med nogle af de mange skønne sager, som skyder op af jorden lige nu.

Forår er en dejlig tid, hvor alting starter forfra. Det er overmåde fascinerende at være vidne til fra første parket hvordan haver og marker hele tiden bliver mere grønne, saftspændte og spiselige.

Forårets første frugter er som foråret selv: Sprøde, grønne og med en subtil smag af mere. Det er ikke for alvor gået løs endnu, synes sommeren at sige, og giver os let bitre asparges, syrlige rabarber, de allerførste spæde rodfrugter, små fine løg og ikke mindst havens mange urter og skud. Det er ikke fuldfede jordbær, saftige tomater, voluminøse agurker og den slags, vi er ude i her, men noget andet og måske endda mere. Selveste begyndelsen, der hvor det hele vækkes efter vinteren.

Selv har vi hjembragt asparges og de allerførste bittesmå persillerødder fra Søren Wiuffs marker, for ikke at tale om rabarber, purløg, ukrudt, kørvel og andre af haven og skovens skønneste vækster til det baghavske køkken. Ovenpå en lang vinter med mange afsavn har det været noget af en fest for et par grøntnørder som os at genopleve og –opdage glæden ved alt det friske grønne.

Du kan se nogle af billederne her og nogle af opskrifterne kan du såmænd allerede nu se på vores nye, midlertidige opskriftside.

Reklamer
One Comment leave one →
  1. Rasmus permalink
    18. maj 2010 08:37

    Sikke nogle lækre billeder! Ikke mindst af de to gange baghavebonderøv, der strutter af sundhed, saft og selleri. Jeg glæder mig SÅ meget til at købe grønt af jer.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: